lördag 23 maj 2015

Centern lyssnar på de som berörs

Är ett parti splittrat för att flera är intresserade av att leda Ålands största folkvalda parti? Kan ett partis ministrar ändå ha en framgångsrik period bakom sig om en sådan ”splittring” faktiskt funnits?Svaret på ovanstående frågor är förstås nej i bägge fall. Det är bara sunt att partiledarposten intresserar flera och givetvis är det en förutsättning för ett framgångsrikt ministerjobb att partiledningen backar upp även de svåraste besluten.

Detta var min spontana reaktion på Nya Ålands analys av Åländsk Center på ledarplats 19 maj. Jag vill absolut inte förneka att det är en tuff mandatperiod som går mot sitt slut och att många frågor frestat på även för Centerns ministrar och lagtingsgrupp. Konstigt vore det väl annars? Vi är alla människor av kött och blod med varierande erfarenheter och kunskaper.


När det gäller den omtalade samhällsreformen och i synnerhet den nya socialtjänsten (KST) gör Centern även i dessa frågor som inför alla andra beslut: vi läser alla remissutlåtanden och tar till oss argumenten både för och emot. Nya Ålands analys utgår från att vi ska lagstifta utan att lyssna på de instanser som främst berörs av reformerna. Detta är fjärran från det sätt på vilket Åländsk Centern i decennier varit med och byggt det åländska samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar